Szolgáltatásaink

Kiemelt szolgáltatásaink

Jelenleg is fejlesztés alatt oldalunk, hamarosan teljes tartalommal jelentkezünk.

A Túri Állatkórház 2011. óta végzi a laparoszkópos műtéteket. A műtéti technika sikerét jelzi, hogy az ország számos pontjáról évről-évre egyre több kutya és macska érkezik lapOVE műtétre. Ennek köszönhetően a 2011-2015. időszakban több mint 400 ilyen műtétet végeztünk. A szuka kutyák petefészek eltávolítása mellett jelentős számban végezzük a rejtett herés kan kutyák laparoszkópos műtéteit. Ezen felül a diagnosztikai laparoszkópia és szintén diagnosztikai célú laparoszkópos mintavételek is a sebészeti rutineljárások részét képezik.

Mik a laparoszkópia előnye?

A laparoszkópos sebészet vitathatatlan előnye, hogy jóval kisebb sebek ejtésével valósul meg ugyanaz, amit korábban csak hosszú vágott hasi sebeken keresztül tudtak megoldani a sebészek. Ezek az apró sebek nem fájnak és nagyon gyorsan begyúgyulnak. A hagyományos műtétek sebeit muszáj védőgallérral védeni, mert ha ezeket a kutyák-macskák kibontják, az fatális következményekkel járhat. A laparoszkópos sebek annyira aprók, hogy még akkor sem történhet nagy baj, ha az állat a rika kivételek közé tartozik és nyalogatja azt. Emiatt védőgallérra sincs szükség a műtétet követően.

Milyen szerveket távolítunk el a lapOVE műtét során?

Ugyanúgy ahogy a hagyományos műtétek során, a laparoszkópiával is eltávolításra kerülnek a petefészkek illetve rejtett herés kan kutyáknál a here ill. herék. A laparoszkópos sebészet alkalmas a méh eltávolítására is, de az új kutatási eremények a 19. század végén egyértelműen bebizonyították, hogy a szuka kutyák ivartalanító műtétei során csakis a petefészkek eltávolítása indokolt. Ezt követően újabb kutatási eremények arra is rávilágítottak, hogy a méh eltávolítása milyen hátrányokkal járhat a kutyák műtétet követő életében.

Bejelentkezés laparoszkópos műtétre

A Túri Állatkórház Csapata az ország több pontján végzi a laparoszkópos műtéteket. A dunaföldvári állatkórház mellett Kecskeméten, Budapesten, Szegeden és Mohácson. A legközelebbi műtéti napokról érdeklődjön a turiakos@gmail.com e-mail címen, vagy a 06-30-2-096-096-os telefonszámon.

DR. TÚRI ÁKOS

állatorvos, kisállatgyógyász klinikus szakállatorvos

Egyéb szolgáltatásaink

Feltöltés alatt...